Een jonge kerel beging een misdrijf dat al even erg als zinloos was. Daardoor kwam echter een ware held tevoorschijn die de hele stad in de ban hield.

John Byrne is al 23 jaar dakloos. Als kind liep hij uit schrik voor zijn stiefvader weg van huis en zou nooit meer terugkeren. Samen met zijn dieren leeft hij sindsdien in de straten van Dublin in Ierland.

Hij zit meestal op een brug en bedelt. Tot er op een dag iets onwezenlijks gebeurt: een jongere grijpt het Johns konijntje genaamd Barney en gooit het vanaf de hoge brug in de ijskoude Liffey rivier.

John aarzelt geen seconde. Hij springt in de stroom, zonder ook maar een seconde aan de gevaren te denken. Hij had slechts een doel voor ogen: Barney redden!

John slaagt er daadwerkelijk in om het kleine knaagdier te redden en kan zich aan een brugpijler in veiligheid brengen. Ondertussen had zich op de brug een grote mensenmassa verzameld en ook de brandweer was ter plaatse gekomen.

LEES OOK!  De moeder brengt een prachtige tweeling ter wereld. Maar als ze hen ziet, hapt ze naar lucht. Er is iets niet in orde met dat tweetal

Eindelijk – John en Barney zijn gered! Drijfnat en onderkoeld, maar gelukkig konden beiden o het droge gebracht worden.

De heldendaad van John wordt door de hele stad bejubeld. Hij krijgt zowaar een prijs voor zijn engagement voor dieren.

John is nog altijd dakloos, maar de mensen herkennen hem en kijken niet meer weg. John is een gerespecteerde persoonlijkheid in de Ierse stad. En hij heeft wellicht het grootste hart van de hele hoofdstad.

En de grote voldoening: de jongere die zijn dier wilde vermoorden, werd door de rechtbank veroordeeld tot 4 maanden gevangenisstraf. Een gepaste straf en een waarschuwing aan alle dierenbeulen!

Wat vind jij van deze actie?

 

Wat vind jij? Reageer hieronder: